Ben jij een liefhebber van gastronomie en culinaire tradities? Word Gastronomische Vriend vanaf 100 euro per jaar en draag bij aan het behoud en de uitbreiding van een van de grootste gastronomische collecties van Europa: de collectie Voedingsgeschiedenis van het Allard Pierson.
Als Gastronomische Vriend:
- Heb je onbeperkt toegang tot het museum;
- Krijg je onze digitale Vriendennieuwsbrief;
- En de speciale gastronomische nieuwsbrief;
- Ontvang je het magazine Allard Pierson Mededelingen (2 keer per jaar).
Daarnaast:
- Ben je van harte welkom op al onze Vriendenontvangsten;
- En word je jaarlijks uitgenodigd voor een exclusieve gastronomische bijeenkomst.

De collectie Voedingsgeschiedenis van het Allard Pierson is een van de grootste gastronomische collecties van Europa. Vrijwel alle belangrijke Nederlandse en een groeiend aantal buitenlandse kookboeken zijn hierin terug te vinden.
Daarnaast bevat de collectie boeken over diëten, voedingsleer, huishoudkunde, etiquette en talloze andere gastronomische onderwerpen. Ook zijn er manuscripten, folders, archieven en menukaarten in te vinden.
Jouw bijdrage wordt gebruikt voor het onderhouden en uitbreiden van de gastronomische collecties van het museum. Daarvoor zijn we je erg dankbaar!
Als Gastronomische Vriend kan je daarom gebruik maken van diverse privileges, waaronder speciale Vriendenontvangsten en een keer per jaar een exclusieve gastronomische bijeenkomst met een collectieschouw.
We nodigen je van harte uit om een familielid of kennis, die nog geen Vriend is van het museum, mee te nemen naar de bijeenkomsten waar je voor bent uitgenodigd. Een mooie gelegenheid voor jouw introducé om kennis te maken met het museum en een leuke manier om een gezamenlijke interesse te delen met gelijkgestemden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
Afhankelijk van het event kan je introducé gratis of met korting deelnemen aan de bijeenkomst. Meer informatie hierover vind je in de betreffende uitnodiging.
Word ook Gastronomische Vriend!
En deel je passie met ons en andere liefhebbers van culinaire tradities. Zo inspireren we elkaar en anderen om nieuwe perspectieven te ontdekken, onze blik op de wereld te verruimen, en te begrijpen hoe het verleden ons heden en onze toekomst vormt.