In het weekend van 6 en 7 september vindt de feestelijke afsluiting van de tentoonstelling Amsterdam Eet plaats. Zaterdag 6 september zijn er instaprondleidingen. Op zondag 7 september is er een feestelijk programma met culinaire experts, rondleidingen en zuurproeverij. Bekijk de agenda voor de aparte programmaonderdelen.
Op zondag 7 september zijn er diverse culinaire experts aanwezig om te vertellen over hun vakgebied. Zo bespreekt restaurantrecensent Hiske Versprille vier opvallende recensies die zij schreef voor Het Parool en De Volkskrant. Charlotte Kleyn, culinair historica en curator van de tentoonstelling, toont hoe eten door de eeuwen heen werd opgediend en hoe tafels gedekt waren. Michelinchef Jos Timmer geeft een workshop, en demonstreert hoe in zijn restaurant De Kas nog steeds wordt gekookt zoals beschreven in de zeventiende-eeuwse bestseller De Verstandige Kock. Nana Asare, van het online platform Connecting Flavors vertelt over zijn zoektocht naar OG Foodspots, authentieke eetzaken die de stad kleur, geur en smaak geven.
Op deze zondag kun je proeven van authentiek Amsterdams zuur, aangeboden door De Leeuw Zuurwaren. Zolang de voorraad strekt!


