Lezing

Culinair recensent Hiske Versprille

Over vier opvallende recensies die zij schreef voor Het Parool en de Volkskrant. 

Datum
07 september
Tijd
11.00 uur - 11.30 uur
Prijs
Museumticket

Culinair recensent Hiske Versprille laat met opvallende recensies die zij schreef voor Het Parool en De Volkskrant, zien hoe verschillend restaurantbezoek in de stad kan zijn. Authentiek Amsterdams - als dat al bestaat -, innovatief en experimenteel, met de trends mee in de TikTokrij of hilarisch.  

Hiske Versprille begon in 2004 na haar stageperiode als algemeen verslaggever en restaurantrecensent bij Het Parool in Amsterdam. Als culinair recensent werd ze daar de opvolger van Johannes van Dam. Sinds 2018 schrijft ze de wekelijkse restaurantrecensie van het Volkskrant Magazine over horecagelegenheden in het hele land, van sterrenzaak tot snackbar. 

Versprille maakt ook podcasts en won de journalistieke prijs De Tegel met haar onderzoek naar fraude met paardenvlees in een beroemd Amsterdams restaurant.