Nootmuskaat op de kaart

Het Allard Pierson zet zondagspecials op de kaart; een lezing mét proeverij. Op 6 juli is dat Reinder Storm, conservator van de collectie kaarten en atlassen van het Allard Pierson.

Datum
06 juli
Tijd
11.00 - 11.45
Prijs
12,50 excl. museumticket

Het is misschien niet het eerste wat je te binnen schiet, maar kaarten en eten hebben meer met elkaar te maken dan je denkt. Tijdens deze zondagspecial ga je op reis met Reinder Storm, conservator van de kaarten- en atlassencollectie van het Allard Pierson. Eerst neemt hij je mee naar het Amsterdam in de tweede helft van de 19de eeuw aan de hand van kaarten waar eetgelegenheden op te zien zijn. Vervolgens zoomt hij in op kaarten die een rol hebben gespeeld bij het onthutsende verleden van nootmuskaat en andere kruiden. 

De lezing is inclusief een proeverij verzorgd door NESSIE'S, het cateringbedrijf van Vanessa Wattimena (Nessie). Zij leerde Javaans en Moluks koken van haar oma Rie en is een begrip in de Amsterdamse buurt De Baarsjes. Vanessa’s liefde voor koken begon met een lepeltje sambal terassi van oma Rie, toen ze nog maar vier jaar oud was. Een hap zó pittig dat het haar bijna van haar stoel blies. Maar wat daarna kwam, was een explosie van smaak en het begin van een levenslange passie. Speciaal voor deze lezing maakt ze een een Moluks streetfood-gerechtje.