Selectiecriteria
- cultuurhistorische invalshoek op het onderwerp voeding in Nederland en België;
- gebaseerd op gedegen historisch onderzoek;
- gepubliceerd als een boek of als artikel in tijdschrift of bundel tussen 1 januari 2014 en 31 december 2015.
Jury
- Joop Witteveen, culinair historicus en bibliograaf;
- Daniëlle De Vooght, winnaar van de Joop Witteveenprijs 2012, historica en coördinator bij ETWIE, Expertisecentrum voor Technisch, Wetenschappelijk en Industrieel Erfgoed;
- Marleen Willebrands, culinair historica en neerlandica;
- Irene Zwiep, hoogleraar Hebreeuwse en joodse studies en directeur van het College of Humanities van de Faculteit Geesteswetenschappen van de UvA (2008–2013);
- Steph Scholten, voorzitter van de jury en directeur UvA Erfgoed.
Inzenden
- Stuur de publicatie (boeken in vijfvoud) voor 1 januari 2016 onder vermelding van ‘Joop Witteveenprijs 2015’ naar:
Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam
t.a.v. Joke Mammen, secretaris van de Joop Witteveenprijs,
Postbus 94436, 1090 GK Amsterdam
- Een (kopie van een) artikel kunt u sturen naar bovenstaand adres of per e-mail: j.j.mammen@uva.nl.
Vermeld bij uw inzending uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. U krijgt een bevestiging van ontvangst.
Relevante data
- bekendmaking shortlist: voorjaar 2016;
- bekendmaking winnaar: november 2016.