Selectiecriteria
- cultuurhistorische invalshoek op het onderwerp voeding in Nederland en België;
- gebaseerd op gedegen historisch onderzoek;
- gepubliceerd als een boek of als artikel in tijdschrift of bundel tussen 1 januari 2013 en 31 juli 2014.
Jury
- Joop Witteveen, culinair historicus en bibliograaf;
- Daniëlle De Vooght, winnaar van de Joop Witteveenprijs 2012, historica en coördinator bij ETWIE, Expertisecentrum voor Technisch, Wetenschappelijk en Industrieel Erfgoed;
- Marleen Willebrands, culinair historica en neerlandica;
- Irene Zwiep, hoogleraar Hebreeuwse en joodse studies en directeur van het College of Humanities van de Faculteit Geesteswetenschappen van de UvA (2008–2013);
- Steph Scholten, voorzitter van de jury en directeur UvA Erfgoed.
Inzenden
- Stuur de publicatie (boeken in vijfvoud) voor 15 september 2014 onder vermelding van ‘Joop Witteveenprijs 2014’ naar:
Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam
t.a.v. Joke Mammen, secretaris van de Joop Witteveenprijs
Postbus 94436, 1090 GK Amsterdam
- Een (kopie van een) artikel kunt u sturen naar bovenstaand adres of per email: j.j.mammen@uva.nl.
Vermeld bij uw inzending uw naam, adres, telefoonnummer en emailadres. U krijgt een bevestiging van ontvangst.
Relevante data
- bekendmaking shortlist: december 2014;
- bekendmaking winnaar: 16 januari 2015 tijdens het Gala van het Kookboek.
Beeld: De Joop Witteveenprijs en de Johannes van Damprijs, ontworpen door Joost Swarte